admin_savore/ júl 6, 2018/ Sociálna práca/ 0x komentár

Kežmarok // 19. jún 2018

Dňa 19.6.2018 sa v Kežmarku konalo v poradí tretie školenie pre terénnych a komunitných sociálnych pracovníkov z regiónu horného Spiša. Asi tridsiatka pracovníkov z radov pomáhajúcich profesií sa prišla vzdelávať na tému “Osobné a pracovné spravovanie času”. Organizátori z Kežmarskej platformy pre sociálne začlenenie (KEPLA), Igor André a Róbert Neupauer, sa snažili tento tréning zamerať monotematicky na individuálne budovanie líderských kapacít každého účastníka.

Školenie bolo rozdelené do troch nadväzujúcich tém, ktoré vychádzajú zo svetoznámej publikácie 7 návykov skutočne efektívnych ľudí od Stevena Coveyho. Keďže ústrednou témou bolo spravovanie času, začali sme tréning prvým návykom, ktorý Covey nazval PRO-AKTIVITOU. Róbert Neupauer previedol pracovníkov TSP a KC týmto návykom interaktívnym spôsobom ušitým na mieru ich kontextu. V druhom bloku na neho nadviazal Igor André, ktorý sa pomocou viacerých cvičení snažil poslucháčom prezentovať návyk ZAČÍNANIA S MYŠLIENKOU NA KONIEC, resp. návyk OSOBNÉHO POSLANIA. Pestovanie druhého návyku potom prirodzene prechádza k poslednému návyku a zároveň bloku školenia, ktorý sa volá TO NAJDÔLEŽITEJŠIE NA ZAČIATOK. Tu už si uchádzači mohli vyskúšať, aké je to plánovanie osobného a pracovného času, keď majú zadefinovanú svoju víziu a poslanie. Súčasťou ich procesu zvnútorňovania predmetných návykov je možnosť používať štruktúrovaný týždenný plánovací hárok, ktorý sme po skončení elektronicky odoslali každému účastníkovi školenia.

Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu, ktorá by mala pokračovať aj po “letných prázdninách” v septembri. V záujme budovania profesne blízkej komunity a možnosti hlbšieho diskutovania tém by sme chceli asi dvadsiatke záujemcov ponúknuť dvojdňové školenie v Tatrách, ktoré by bolo z časti hradené samotnými účastníkmi.

Igor André
Róbert Neupauer

Nechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*